In een eerder artikel op deze blog konden we het verhaal van de actieve twintiger Annemie lezen. Door aanhoudende stressvolle periodes op het werk, een uiterst veeleisende werkgever en het perfectionisme van Annemie, blokkeerde haar lichaam langzaamaan steeds meer. Zo kwam Annemie bij Rike van Cygnus Coaching terecht die samen met haar stapsgewijs op zoek ging naar het hervinden van haar veerkracht en aansluitend een nieuwe job. Haar partner Sean getuigt over de positieve evolutie die hij bij zijn vriendin mocht ervaren sinds ze met Rike startte.

Beslommeringen

“Vóórdat Annemie Rike leerde kennen, was ze niet zo genietbaar na de werkuren of tijdens het weekend. Letterlijk élke dag kwam ze zuchtend terug van haar werk, uitgeperst als een citroen. Terwijl een weekend normaal dient om als koppel fijne, ontspannende dingen samen te doen, had zij nood aan “recuperatiedutjes”, zo uitgeput was ze altijd. En als ze niet aan het dutten was, was ze aan het tobben over de maandag die zou komen, als een soort donker gevaarte. Vanaf het moment dat Annemie herhaaldelijk niet meer op bepaalde woorden kon komen en plots de naam van onze kat niet meer wist, heb ik samen met haar moeder aan de alarmbel getrokken. Ik zag het al een tijdje aankomen maar Annemie wou niet naar haar lichaam luisteren. We wisten al lang dat haar werk en werkgever haar volledig opslorpten. Het woord “gestresseerd” is nog maar een verkleinwoord voor hoe zij hier toen rondliep.”

Huiswerk

“Omdat ze steeds meer fysieke klachten kreeg – ik denk maar aan schouders en nek die geblokkeerd zaten, slome benen, plots opkomende hartkloppingen, netelroos, wazig zicht, oorsuizen enzovoort – begon bij Annemie het licht te branden dat het zo niet meer verder kon. Met een bang hart belde ze naar Rike van Cygnus Coaching die haar onmiddellijk geruststelde. Ik weet nog dat Annemie tegen me zei dat het eerste gesprek verhelderend maar tegelijkertijd ook confronterend was. Dit heeft haar overtuigd om haar huisarts te contacteren en een periode van rust in te lassen. Het betekende ook meteen de start van een intensief loopbaanbegeleidingtraject. De gesprekken en reflectievragen van Rike gaven haar inzicht in zichzelf maar er moest ook huiswerk gemaakt worden. Als ze zich uitgerust genoeg voelde, werkte ze aan de persoonlijke oefeningen van Rike. Langzaamaan voelde ze zich beter en begon ze zich op het vinden van nieuw werk te focussen. En zo kwam Annemie tot de ontdekking dat het onderwijs een geschikte sector was. Het was dan ook een mirakel toen begin juli een school naar haar belde om te melden dat ze eind augustus als secretariaatsmedewerker mocht starten.”

Quality time

“Sinds Annemie op een school is beginnen werken, is ze een vrediger persoon geworden, een complete metamorfose. Er is een kalmte over haar gekomen die ik voorheen nooit gezien heb en onze relatie is sterker geworden. Zeker omdat we toch wel een netelige periode hebben moeten doorstaan waar ik liever niet meer te veel aan wil denken. Eerlijk is eerlijk: er waren nog wat dipjes maar door enkele opvolggesprekken van Rike heeft ze dit kunnen overwinnen. Door de begeleiding heeft ze o.a. duidelijker leren communiceren, naar haar lichaam leren luisteren en geleerd bewuster keuzes te maken naar activiteiten toe. Ze is op zoek gegaan naar activiteiten die bij haar aansloten en haar energie geven. Zoals meditatie bijvoorbeeld. Ook is ze terug beginnen lezen en schilderen. “Quality time” voor zichzelf is uiterst belangrijk geworden en dat respecteer ik. Bovendien geniet ze nu veel meer van kleine dingen zoals een kopje koffie op zaterdagochtend of samen met de hond gaan wandelen. Ze lacht terug en daar ben ik Rike erg dankbaar voor.”

Is deze getuigenis ook voor jou herkenbaar? Neem dan gerust contact op met Cygnus Coaching om van je werkstress verlost te raken en een loopbaan te vinden die bij je past.

Wens je onze brochure te ontvangen rond aanpak burn-outpreventie en re-integratie?

Dank voor je interesse! Je gaat zo dadelijk een mail ontvangen met de link naar onze brochure