Midden 2017 belandde Greet (49) plots op een kruispunt in haar loopbaan  toen ze haar job als lector op de hogeschool verloor. Omdat ze niet meteen wist hoe het met haar carrière verder moest en eerst wou ontdekken in welke baan ze haar talenten volop kon laten renderen, startte ze het traject van loopbaanbegeleiding op. De start van een succesvolle zoektocht…

 

“Eind juni 2017 herinner ik me nog als gisteren. Het nieuws dat ik wegens te weinig omkaderingsmiddelen door een daling van het aantal studenten ontslagen werd sloeg in als een bom, ook al had ik één en ander al voelen aankomen. Ik gaf met veel plezier de vakken wiskunde en wereldoriëntatie aan de hogeschool in Diepenbeek, maar van de één op de andere dag was ik plots genoodzaakt om opnieuw mijn CV te updaten en terug op zoek te gaan naar vacatures.”

Professionele website

“Omdat ik van mezelf wist dat ik soms nogal impulsief kan reageren  – één van mijn valkuilen waar ik me bewust van ben – en niet “in het wilde weg” wilde beginnen solliciteren, besloot ik om me door een loopbaancoach te laten begeleiden in dit proces. Ik nam contact met twee loopbaancoaches die ik via de VDAB – website gevonden had. De aanpak en getuigenissen op de website van Cygnus Coaching spraken me onmiddellijk aan.”

No-nonsens aanpak

“Toen Rike van Cygnus Coaching mij begin juli ontving, gaf ze me meteen een goed gevoel. Mijn eerste indruk was dat ze enorm goed kan luisteren en dat ze je op een subtiele manier een spiegel kan voorhouden. Het viel me meteen op dat ze inspeelde op een praktische, actiegerichte en no–nonsens aanpak die me zeer goed beviel. Ik geef wel toe dat dit proces niet altijd even aangenaam was. Vooral het moment dat ik een “tijdlijn” van mijn carrière moest opmaken, was confronterend omdat ik plots bewust werd van de verschillende dieptepunten in mijn loopbaan. Het zorgde ervoor dat ik even compleet blokkeerde maar het gaf me ook de kans om te ontdekken wat ik nu wél in mijn toekomstige job belangrijk vond.”

Vertrouwen

Of dit proces leerrijk was? En of! Door het huiswerk en de gesprekken kwam ik tot het besef dat bepaalde aspecten in een job voor mij persoonlijk heel belangrijk zijn, namelijk het gevoel dat je kan samenwerken met mensen, dat je niet alleen op een eilandje zit en het feit dat ik erg veel belang aan feedback hecht. Rike heeft me bovendien ook het vertrouwen gegeven dat het altijd goed komt en dat er altijd nieuwe kansen en opportuniteiten op je pad zullen komen, als je er maar in gelooft en er voor gaat. Dit idee gaf me een troostend gevoel, zeker omdat mijn vertrouwen door het ontslag toch wel een flinke deuk had gekregen. Gelukkig herwon ik langzaamaan mijn zelfvertrouwen waardoor ik nu ook beter dan vroeger mijn verwachtingen durf uiten.

Talenten ten volle benutten

De gesprekken met Rike lieten me inzien dat ik een enthousiast, leergierig persoon ben met een onderzoekende houding, die graag zinvol bezig is. Al deze talenten kan ik nu ten volle in mijn nieuwe job benutten waarmee ik sinds 1 september gestart ben. Ik werk nu opnieuw aan dezelfde hogeschool waar ik zowel kan lesgeven en onderzoek kan doen. En zo zie je maar dat Rike het bij het rechte eind had toen ze tegen me zei dat ik erop moest vertrouwen. Want ook al heb ik weinig tot geen ervaring in onderzoek, toch hebben ze me in hun team opgenomen en me kansen gegeven.”

“Aan hen die nog nooit loopbaanbegeleiding gedaan hebben, kan ik maar één goede raad geven: ga er voor, het werkt zo verhelderend waardoor je gerichter op zoek kunt gaan naar een baan die écht bij je past. Kiezen voor een loopbaancoach is een erg persoonlijke keuze maar voor mij heeft de aanpak van Rike vast en zeker zijn vruchten afgeworpen.”

Is deze getuigenis ook voor jou herkenbaar? Neem dan gerust contact op met Rike of lees alvast meer over de aanpak van Cygnus Coaching voor loopbaanbegeleiding.

 

Wens je onze brochure te ontvangen rond aanpak burn-outpreventie en re-integratie?

Dank voor je interesse! Je gaat zo dadelijk een mail ontvangen met de link naar onze brochure