Clients don’t come first. Employees come first. If you take care of your employees, they will take care of the clients.

Dit citaat van Richard Branson slaat de spijker op de kop. We zijn op de goede weg, maar helaas zijn er in België nog te weinig bedrijven bewust bezig met het welbevinden van hun medewerkers. Het resultaat daarvan ervaar ik dagelijks in mijn praktijk Cygnus Coaching.

Dure factuur

Het bewijs? Sla de cijfers er maar op na. Het aantal medewerkers dat langdurig uitvalt als gevolg van een burn-out neemt jaar na jaar toe. Eén op de tien medewerkers krijgt een burn-out. Een gigantisch percentage … met een serieus kostenplaatje. Want volgens de meest recente gegevens betaalt een bedrijf met honderd medewerkers jaarlijks ongeveer negentigduizend euro aan gewaarborgd loon. En dat is nog maar de directe kost. Tel je ook het verlies aan kennis, ervaring en expertise mee? Dan loopt de rekening nog hoger op.

Preventie voorkomt problemen

Het goede nieuws? Je kunt je menselijke kapitaal veiligstellen door in te zetten op stress- en burn-outpreventie. Want voorkomen is beter dan genezen. Leer je je medewerkers en leidinggevenden om stress- en burn-outsymptomen te herkennen, een goede balans te vinden tussen capaciteit en productiviteit, en aandacht te hebben voor positieve energiebronnen? Dan blijf je problemen voor en voorkom je burn-outs.

Gemotiveerde medewerkers

Zorg je als bedrijf voor gezonde werkomstandigheden waarin je medewerkers hun talenten en vaardigheden kunnen ontwikkelen en ontplooien? Dan krijg je daar heel wat voor in de plaats. Want wetenschappelijke studies tonen aan dat medewerkers die zich goed en betrokken voelen, veel productiever zijn. Bovendien zijn ze tot wel dertig procent minder afwezig. Met preventie creëer je dus een win-win-winsituatie. Je medewerkers zijn gelukkig, hun enthousiasme heeft een motiverend effect op het team én de rendabiliteit van je bedrijf stijgt. Iedereen wordt er beter van!

Download op deze pagina een praktische brochure over stress- en burn-outpreventie.

Wil jij stress- en burn-outsymptomen kunnen herkennen en je menselijke kapitaal beschermen? Kies dan voor mijn coachings en workshops. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Wens je onze brochure te ontvangen rond aanpak burn-outpreventie en re-integratie?

Dank voor je interesse! Je gaat zo dadelijk een mail ontvangen met de link naar onze brochure