Ben ik nog tevreden met de inhoud van mijn job? Haal ik nog wel voldoening uit mijn werk? Biedt mijn werkgever me genoeg ontwikkelingskansen aan? Het zijn vragen die ons allemaal wel eens overvallen. En dat is goed, want stilstaan en even reflecteren houdt ons scherp en wakkert onze werkspirit aan. Maar voel je dat je vaak ‘nee’ moet antwoorden op deze vragen en dat je negatieve associaties maakt als het over je job gaat? Dan is het misschien wel tijd voor actie.

Ik schotel je graag een aantal confronterende vragen voor. Omdat de eindejaarsperiode dé tijd is om bewust stil te staan bij wat ons bezighoudt. Duw dus even op die on hold-knop en maak tijd voor deze kleine loopbaantest.

  1. Bekruipt je op zondagavond al een verstikkend gevoel als je denkt aan je werk?
  2. Heb je het gevoel dat je talenten niet renderen in je job?
  3. Heb je het moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen je baas, ook al krijg je er echt niets meer bij?
  4. Wil je bepaalde dingen veranderen op je werk, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken?
  5. Ervaar je veel stress en waarschuwen je naasten je voor een burn-out?
  6. Is je loon nog de enige motivatie om te gaan werken?
  7. Dat veelbesproken evenwicht tussen werk en privé, is dat iets waarvan je alleen maar kunt dromen?
  8. Kom je vaak futloos, gestresseerd of overspannen thuis na je werk?
  9. Denk je wel vaker dat er andere jobs bestaan die jou beter liggen?
  10. Ben je op een kruispunt gekomen in je loopbaan, weet je niet welke richting je het best kiest en blijf je daarom stilstaan?

Maken deze vragen iets in jou wakker? Ben je geschrokken? Heb je op minstens de helft van de vragen ‘ja’ geantwoord? Overweeg dan zeker om loopbaanbegeleiding te volgen en ontdek zo hoe je professionele toekomst er kan uitzien.

Wil je graag weten hoe loopbaanbegeleiding het verschil maakt? Lees dan zeker eens de getuigenis van Vicky:

“Ik werk in een groot medisch bedrijf. De werkdruk is enorm. Al jaren doe ik dezelfde job, maar tot voor kort voelde ik me hoe langer hoe meer leeglopen. Hard werken, geen vooruitzichten, met lood in de schoenen naar het werk … Ik droomde van een andere job, maar mijn zelfvertrouwen zakte langzaamaan weg. Ik kon niet meer benoemen wat me lag of waar ik naartoe wilde. Ik schreef me bij Rike in voor loopbaanbegeleiding. Haar aanpak verraste me al tijdens de eerste sessie. Ze legde heel snel de vinger op de wond en gaf me opdrachten mee naar huis. Dankzij dat ‘huiswerk’ ging ik op een andere manier naar de situatie kijken. In plaats van halfleeg is het glas nu halfvol. Nog verrassender: ik wil niet meer van werk veranderen! Ik heb ontdekt wat ik wil. Daardoor is mijn aanpak veranderd. Ik stuur mezelf naar een andere functie binnen hetzelfde bedrijf, een functie die op dit moment nog niet bestaat. De collega’s en mijn manager spreken van een metamorfose. Ik ben zo blij dat ik Rike heb ontmoet. Ze trekt bij iedere sessie een blik energie open. Wat een coach!”

Vicky

Wens je onze brochure te ontvangen rond aanpak burn-outpreventie en re-integratie?

Dank voor je interesse! Je gaat zo dadelijk een mail ontvangen met de link naar onze brochure