Aaaarrggh! Je keek zo uit naar de kerstvakantie. Even het hoofd leegmaken, weg van de stress op het werk. Dat deed deugd. Vol goede moed ging je enkele weken geleden opnieuw aan het werk. Met de overtuiging dat je het anders zou aanpakken. Of dat het gewoon anders zou zijn. Een nieuw jaar, een nieuw begin. Helaas, na de nieuwjaarswensen kwam de ontnuchtering. Er is niets veranderd. Je stressniveau neemt opnieuw toe. Dit is niet de loopbaan waar jij van droomde. En ook al is het nog geen lente, het gras zou toch wel eens groener kunnen zijn aan de andere kant …

Wat is er aan de hand?

Je job kost je almaar meer energie, zoveel is duidelijk. Komt het omdat je te weinig uitdagingen of te veel stress hebt? Is de slechte werksfeer de grootste boosdoener? Of is de job niet wat je verwacht had? Het kan een combinatie van verschillende factoren zijn. Voor je halsoverkop van job verandert, ga je beter even op zoek naar de oorzaken van je ontevredenheid. Zomaar weglopen en in het wilde weg solliciteren heeft geen zin. Als je niet grondig hebt stilgestaan bij de oorzaak van je probleem, is het goed mogelijk dat je in je nieuwe job tegen hetzelfde probleem aanloopt.

Ik wil hier weg! Wat nu?!

Je denkt dat je jezelf kent en toch loop je nu vast … Heb je al eens aan een coach gedacht? Aan iemand die samen met jou de analyse maakt? Want dat is precies wat ik doe tijdens een traject loopbaanbegeleiding. In zo’n traject staat jouw persoonlijke groeiproces centraal. Waar sta je in het leven? Wat is belangrijk voor jou? Wat zijn je mogelijkheden en obstakels?

De kijk van een externe coach werpt een ander licht op je situatie. Via gesprekken en opdrachten achterhalen we waar het fout loopt. Stap voor stap komen we tot resultaat omdat je doel helderder wordt. We stippelen jouw way forward samen uit.

Wat doet loopbaanbegeleiding met je?

Kiezen voor loopbaanbegeleiding is kiezen voor persoonlijke groei. We starten met een tijdlijn waarop we piekmomenten en dalen aanduiden. We leren waar je goed in bent, maar ook waar je energielekken zitten. We schrijven je gedachten concreet uit en zetten pro’s en contra’s naast elkaar.

Toegegeven, dat is niet altijd even gemakkelijk. Maar dit proces van zelfinzicht en bewustwording is de inspanning meer dan waard. Je zelfvertrouwen groeit en je merkt dat je veel gemakkelijker je toekomst in handen neemt en knopen doorhakt. Je bent klaar voor de sprong naar het groene gras! En wie weet … dat zou ook wel eens in het bedrijf kunnen liggen waar je op dit moment voor werkt.

Wil jij ook ontdekken welke job bij je talenten én bij je leven past? Neem dan gerust contact met me op voor meer informatie over loopbaanbegeleiding.

Weten wat loopbaanbegeleiding voor jou kan betekenen? Lees dan zeker het verhaal van Vicky.

Wens je onze brochure te ontvangen rond aanpak burn-outpreventie en re-integratie?

Dank voor je interesse! Je gaat zo dadelijk een mail ontvangen met de link naar onze brochure