Loop ik tegen een burn-out aan? Hoe pak ik de structurele problemen op mijn werk aan? Kan loopbaanbegeleiding volgen mijn reddingsboei zijn? Allemaal vragen waarmee Vicky kampte voor ze besliste om loopbaanbegeleiding te volgen bij Cygnus Coaching.

Vicky werkt al jaren voor een grote medische firma. De hoge werkdruk en het gebrek aan vooruitzichten leidden tot een slinkend zelfvertrouwen. Via via kwam Vicky bij Rike van Cygnus Coaching terecht. Loopbaanbegeleiding volgen is een beslissing die ze zich nog geen moment heeft beklaagd.

Hoge werkdruk, weinig energie

Vicky: “Ik werk voor een groot Amerikaans bedrijf. De werkdruk is enorm. Al jaren doe ik dezelfde job. Maar een tijdje geleden voelde ik me hoe langer hoe meer leeglopen. Hard werken, geen vooruitzichten, met lood in de schoenen naar het werk … Ik droomde van een andere job, maar mijn zelfvertrouwen zakte langzaamaan weg. Ik kon niet benoemen wat er scheelde of waar ik naartoe wilde. Een vriendin van me had net een traject bij Cygnus Coaching achter de rug voor haar burn-out. Ze vertelde me zo enthousiast over de werkwijze van Rike dat ik besliste om mijn probleem ook aan te pakken.”

Van glas halfleeg naar glas halfvol

“Ik schreef me bij Rike in voor loopbaanbegeleiding. Haar aanpak verraste me al tijdens de eerste sessie. Ze legde heel snel de vinger op de wonde en gaf me opdrachten mee. Ik vulde vragenlijsten in, sprak met mensen rondom me, maakte grafieken. Dankzij dat ‘huiswerk’ ging ik op een andere manier naar de situatie kijken. Ik bleef niet langer in een vicieuze cirkel zitten. De praktische oefeningen braken de cirkel open en ik kwam tot nieuwe inzichten. In plaats van halfleeg is het glas nu halfvol. En de verrassende conclusie? Ik wil niet meer van werk veranderen! Ik heb ontdekt wat ik wil.”

Eindelijk opnieuw hoop

“Al die jaren in mijn huidige job hebben me heel veel geleerd. Niet alleen over het bedrijf en mijn functie, maar ook over wat ik aankan en waar ik naartoe wil. Mijn rugzakje dus. Rike heeft me geleerd om in de toekomst te kijken, mijn eigen visie te ontwikkelen. Plots heb ik een perspectief. Ik stuur mezelf nu naar een andere functie binnen hetzelfde bedrijf, een functie die op dit moment nog niet bestaat. De loopbaanbegeleiding bij Rike gaf me iets wat ik al een hele tijd kwijt was: hoop.”

Metamorfose

“De collega’s en mijn manager spreken van een metamorfose. Ik heb een doel, en intussen werk ik aan mijn ontwikkelingspunten. Ik heb nog geen zekerheid over mijn doel, of over mijn carrière binnen het bedrijf, maar ik zet als persoon enorme stappen vooruit. Ik ben zo blij dat ik Rike heb ontmoet. Ze trekt bij iedere sessie een blik energie open. Wat een coach!”

Nog groeimarge

“Rike past haar aanpak aan aan de behoefte van de persoon die ze voor zich heeft. Ik hoor dat ze telkens anders werkt. Heel persoonlijk dus. Na mijn loopbaanbegeleiding wil ik daarom graag verder gecoacht worden door haar. Ik heb als persoon nog veel groeimarge. En ik weet zeker dat Rike me kan helpen in dat groeitraject.”

Is loopbaanbegeleiding volgen ook iets voor jou? Neem contact op met Rike. Of lees alvast meer over de aanpak van Cygnus Coaching voor loopbaanbegeleiding.

Wens je onze brochure te ontvangen rond aanpak burn-outpreventie en re-integratie?

Dank voor je interesse! Je gaat zo dadelijk een mail ontvangen met de link naar onze brochure