Re-integratie na burn-out

Heeft een medewerker zijn curatieve coachingtraject doorlopen? Dan is hij klaar om – volgens het op maat gemaakte re-integratieplan – terug te keren naar het werk. De focus in deze fase? Hervalpreventie. Want onderzoek toont aan dat iemand die terugkeert na een burn-out in de eerste zes maanden drie tot vier keer een terugval kent. Met mijn intense begeleiding en opvolging neemt de medewerker met succes opnieuw zijn taken en verantwoordelijkheden op.

Het re-integratietraject omvat drie stappen:

  • Stap 1 – De re-integratie op de werkplaats

In samenspraak met de medewerker, de hr-manager en/of leidinggevende bekijk ik welke opties voor re-integratie wenselijk en mogelijk
zijn. Opties zijn onder meer een deeltijdse start, een aangepaste functie of een job binnen een andere afdeling. Het is belangrijk om tot een instapvorm te komen die voor de verschillende partijen haalbaar is. Ik streef altijd naar een winwinsituatie.

  • Stap 2 – De individuele coaching

Ik volg de medewerker van nabij op. Op regelmatige tijdstippen krijgt hij begeleiding om draagkracht en draaglast te evalueren en om stressfactoren te identificeren. Ik reik hem de tools aan om met al deze elementen om te gaan.

  • Stap 3 – De evaluatie

Samen met de medewerker, de leidinggevende en/of hr-manager bespreek ik de evolutie en, indien nodig, de volgende stappen.

Wens je meer te weten over mijn aanpak van een re-integratie na een burn-out? Neem dan gerust contact op.

Wens je onze brochure te ontvangen rond aanpak burn-outpreventie en re-integratie?

Dank voor je interesse! Je gaat zo dadelijk een mail ontvangen met de link naar onze brochure