Sophie werkte 17 jaar als leidinggevende bij een internationaal bedrijf. Na de fusie stond zij voor ingrijpende veranderingen en nieuwe uitdagingen. Sophie werd niet ondersteund en voelde haar motivatie dalen. Ze zat met tal van vragen hoe zich aan te passen in de nieuwe werksituatie en besloot beroep te doen op de expertise van Rike van Cygnus Coaching om haar te laten begeleiden tijdens dit traject.

 

Nieuwe bazen, nieuwe wetten…

Sophie: ‘De fusie heeft mij aan het denken gezet. Het was niet evident: nieuwe bazen nieuwe wetten. Ik had de keuze : blijven of vertrekken. Gelukkig heeft de coaching bij Rike mij inzichten gebracht in mijn persoonlijk functioneren en dit heeft mij geholpen om duidelijke keuzes te maken’

‘De bedrijfscultuur veranderde… We werden deel van een grote organisatie met veel regels en procedures. Het informeel karakter van communicatie en opvolging veranderde. De verwachtingen naar mij als leidinggevende strookten niet meer met mijn manier van people-management. Ik voelde ook weinig steun van het management.’

‘Rike liet mij stilstaan bij mijzelf als persoon. Zo kwam ik er achter dat duidelijke kaders en autonomie belangrijk zijn voor mij. Ik krijg energie bij het uitwerken van projecten en ik merk dat regelmatig overleg met mijn leidinggevende noodzakelijk is om rust en overzicht te houden in de hectiek van het werk.’

‘Op aanraden van Rike ben ik naar het nieuwe management toegestapt om mijn bezorgdheden te bespreken en tot een win-win situatie te komen. Helaas vond ik weinig gehoor en ook na enkele maanden was er geen evolutie. Dan heb ik maar zelf de koe bij de horens gepakt.’

‘Ik ben gaan solliciteren op een zelfbewuste manier en heb gevonden wat bij mij past. Dankzij de coaching wist ik duidelijk wat ik wilde en wat belangrijk voor mij was. Ik ben nu projectmanager in een jong dynamisch bedrijf. Er is bij ons een open sfeer en de dingen kunnen benoemd worden. Ik voel de energie terug bruisen. Het is een groeibedrijf waar verandering dagelijkse kost is. Toch loop ik er niet meer tegen aan. Zelf groei ik ook, zowel persoonlijk als in mijn job, mede dankzij de ondersteuning van fijne collega’s en het management.’

Eerste hulp bij verandering

Rike van Cygnus Coaching: ‘Sophie contacteerde me voor een coaching-traject n.a.v. de fusie van haar bedrijf. Tijdens het intakegesprek voelde ik dat er voor Sophie meer thema’s naar boven kwamen als gevolg van die fusie.’

Sophie: ‘Tijdens mijn eerste afspraak met Rike merkte ik meteen dat ze precies begreep voor welke uitdagingen ik stond. Haar luisterend oor en enthousiasme motiveerden me om op zoek te gaan naar oplossingen en antwoorden op mijn vragen. Hoe kan ik omgaan met mijn frustraties? Hoe kan ik terug plezier vinden in mijn werk? Wat past bij mij? Ja, er was werk aan de winkel.’

Van verandering naar verademing

‘In Rike’s coachingsessies stond ik als persoon centraal. Wie ben ik? Waar wil ik naar toe? Wat geeft mij energie? Hoe geef ik mijn grenzen aan in een leidinggevende functie ? Dankzij de coaching werd ik mij bewust van mijn eigen potentieel en hoe ik kon groeien en mijn werkpunten aanpakken. Dankzij haar kwam ik tot oplossingen om mijn ‘kwelduivels’ onder handen te nemen. Ik kreeg tools en tips op maat waarmee ik resultaatgericht aan de slag kon gaan. Rike inspireerde me om bij mezelf stil te staan en de situaties van een andere kant te bekijken. Dankzij haar professionele en vooral heel persoonlijke en authentieke aanpak kijk ik terug op een zeer geslaagde coaching. Ik heb terug plezier in mijn werk. Kortom, ik heb voldoende zelfvertrouwen gekregen om mijn draai te vinden binnen de nieuwe bedrijfsstructuur. Ik haal opgelucht adem dat ik dankzij deze coaching de veranderingen aan kan.’

Word jij net als Sophie geconfronteerd met verandering? En ben je op zoek naar iemand die samen met jou op zoek gaat naar oplossing en je kan coachen? Neem dan vrijblijvend contact op met Rike Weltjens.

Wens je onze brochure te ontvangen rond aanpak burn-outpreventie en re-integratie?

Dank voor je interesse! Je gaat zo dadelijk een mail ontvangen met de link naar onze brochure