Stress en burn-out voorkomen met gerichte coaching

Stress en burn-out voorkomen? Dat kan. Door met stress te leren omgaan. Zowel thuis als in je werksituatie wordt er veel van je verlangd. Reorganisaties, hoge werkdruk, onderlinge competitie, een moeilijk evenwicht met je privésituatie en te weinig tijd voor jezelf. Al die elementen kunnen leiden tot momenten waarop je door de bomen het bos niet meer ziet.

Burn-out voorkomen

Stress helemaal vermijden is niet nodig. Je hebt positieve stress nodig om dingen te realiseren! Door op een positieve manier te leren omgaan met stress, je veerkracht te vergroten en de positieve effecten van stress te herkennen, voorkom je een burn-out.

Stress verminderen en veerkracht vergroten

Tijdens onze coachingsessies geef ik je meer inzicht in je eigen stressfactoren en de signalen die daarbij horen, én leer ik je jouw energiebronnen te herkennen. Je ontdekt de spanning tussen draagkracht en draaglast. Je leert beter doseren en gebruikt ontspanningstechnieken die bij je passen. Samen ontdekken we wat jou gelukkig maakt. Dankzij die nieuwe balans in je leven krijg je meer veerkracht.

Welke thema’s komen aan bod bij coaching rond omgaan met stress?

 • Wat is stress precies en hoe herken ik het?
 • Wat zijn de oorzaken en gevolgen van stress?
 • Hoe kan ik leren omgaan met stress?
 • Hoe leer ik luisteren naar mijn eigen lichaam?
 • Hoe leer ik positief denken?
 • Hoe verhoog ik mijn persoonlijke effectiviteit?

Je negatieve stress doelgericht aanpakken en zo een burn-out voorkomen

Te veel stress op het werk en in de privésituatie is de voornaamste oorzaak van burn-out. Je voelt je uitgeput, uitgeblust, je neemt afstand van het werk of van de mensen met wie je werkt, en ontwikkelt een laag zelfbeeld. Heb je een sensitieve persoonlijkheid, een bovengemiddeld verantwoordelijkheidsgevoel of een neiging tot perfectionisme? Dan loop je een verhoogd risico op een burn-out.

Welke thema’s komen aan bod bij coaching rond burn-out?

 • Wat is burn-out? Wat is het niet?
 • Wat zijn de verschillende stadia van een burn-out?
 • Wat zijn mijn energievreters en energiegevers?
 • Hoe creëer ik meer tijd voor mezelf en verhoog ik mijn levenskwaliteit?
 • Hoe krijg ik meer balans tussen privé en werk?

Coaching tijdens een burn-out

Na een eerste fase van rust en ontspanning krijg je dankzij gerichte coaching een duidelijk inzicht in energievreters en energiegevers, draagkracht en draaglast. Je herwint stap voor stap je energie, zowel fysiek als mentaal en emotioneel, om het dagelijkse leven op te pakken. Je voelt je opnieuw goed in je vel en ervaart meer balans, zowel privé als professioneel.

Heb je het gevoel dat stress te zeer je leven beheerst? Wacht niet langer, neem contact met me op voor een eerste gesprek.

Getuigenissen

Wens je onze brochure te ontvangen rond aanpak burn-outpreventie en re-integratie?

Dank voor je interesse! Je gaat zo dadelijk een mail ontvangen met de link naar onze brochure