loopbaanbegeleiding

Ik ontmoet in mijn coachingpraktijk wel eens mensen die graag zelfstandige zouden worden. Uit hun verhaal blijkt dat ze best wel gelukkig zouden zijn als ze professioneel op hun eigen benen zouden staan. En toch houden ze vast aan hun huidige situatie en job. De reden? Ze zitten in een gouden kooi en durven de stap niet te wagen. De risico’s van een zelfstandig bestaan zijn groot, en ze hebben familiale en sociale engagementen. Of het ontbreekt hen aan tijd en geld om hun droom in de praktijk te brengen.

 

Loopbaanbegeleiding voor zelfstandigen in spe

Voor al die redenen kan ik als coach natuurlijk begrip opbrengen. Dat neemt niet weg dat ik hen als coach uitdaag om voor de weg te kiezen die bij hen past. Het is zonde als mensen hun optimale professionele geluk niet nastreven. Want elke dag in de weer zijn met hun passie, hun eigen baas zijn en eigenhandig iets opbouwen, zou hun leven enorm verrijken.

Een herkenbare situatie voor jou? Dan kan loopbaanbegeleiding jou helpen om de stap gericht en doordacht te zetten. Zo start je in alle gemoedsrust met de zelfstandige activiteit waarvan je al zo lang droomt. Of beslis je dat je met enkele kleine aanpassingen tevreden bent met de job die je doet. Dat kan zeker ook. Want niet elk traject voor loopbaanbegeleiding eindigt met een nieuwe job of een eigen zaak. Dat kon je bijvoorbeeld lezen in de getuigenis van Vicky.

Goed voorbereid aan de start

Beslis je om de sprong te wagen? Dan gaan we veel tijd besteden aan een degelijke voorbereiding. Daarbij hebben we aandacht voor jouw bezorgdheden en hinderpalen. We zorgen ervoor dat je de juiste energiebalans hebt en houdt. En natuurlijk dat je de juiste knopen doorhakt, hoe moeilijk het beslissingsproces soms ook is. Zo’n voorbereidingsfase is intens en tijdrovend, maar je krijgt er uiteindelijk heel wat voor in de plaats!

Je toekomst visualiseren

De volgende stap? Precies weten wat je wilt en op basis daarvan je toekomst visualiseren. We focussen daarbij op je doel én op de persoon die je wilt zijn. We beantwoorden vragen zoals: hoe ligt mijn business in de markt? Hoe wordt die beleefd? Wat is mijn identiteit? Hoe beleef ik mijn overtuigingen en waarden? Welke talenten of vaardigheden moet ik verder uitwerken? Hoe zit het met mijn energiepeil? Antwoorden die heel belangrijk zijn voor een succesvolle opstart. We werken alles uit alsof je het gerealiseerd hebt.

Visualisatie als krachtige tool

Visualisatie is een krachtige tool die je helpt om alles beter te begrijpen, onthouden en uit te voeren. Hersenen nemen immers beter beelden op dan abstracte ideeën. Visualiseren draagt bij tot je prestaties, je motivatie, je mentale veerkracht en je zelfvertrouwen. Zodra je begint te visualiseren, trap je het gaspedaal van je onderbewuste even flink in. Het resultaat? Je toerental gaat de hoogte in en je bereikt sneller en gemakkelijker je bestemming.

Durven

Heb je alles gevisualiseerd? Dan is het tijd om de verschillende stappen uit te zetten op een tijdlijn. Zo maak je concreet wanneer jij je doel wilt realiseren en welke extra stappen nodig zijn. Ik denk bijvoorbeeld aan een extra cursus volgen, een budget opmaken of een zakenpartner aanspreken. Door je dromen, gedachten en actiepunten op papier te zetten, creëer je een actief project.

Je droom van een zelfstandige activiteit bereiken is een proces waar we stap voor stap naartoe werken, met respect voor je huidige situatie en je mogelijkheden. We staan stil bij elk sleutelmoment. En belangrijk: de nadruk ligt op vooruitgang en niet op perfectie. Ervoor durven gaan wordt de belangrijkste stap. Want perfect zal de situatie nooit zijn. Wie daarop wacht, kan nooit springen.

Nieuwe informatie opnemen

Mijn rol als coach? Ik begeleid het proces, hou je een spiegel voor en zorg ervoor dat je jezelf in balans houdt en op een positieve manier je aandacht op het doel blijft richten. En ik waak erover dat je op tijd een pauze inlast. Dat is een must! Want zo krijgt je brein de kans om als een spons nieuwe informatie op te nemen.

Wil jij ook graag loopbaanbegeleiding volgen en de stap zetten om zelfstandige te worden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op voor een eerste afspraak

Wens je onze brochure te ontvangen rond aanpak burn-outpreventie en re-integratie?

Dank voor je interesse! Je gaat zo dadelijk een mail ontvangen met de link naar onze brochure